lördag 30 juli 2011

Lammfrossa på Tu Ha Hotel i Beijing

Något jag kan rekommendera när man besöker Kina är att äta mat från Xinjiang-provinsen i nordvästra kina. Ursprungsbefolkningen i Xinjiang är centralasiatisk och den dominerande religionen är Islam. Det lagas mycket lamm och nudlar i Xinjiang-köket; spiskummin, vitlök och chili används i rikliga mängder. Trevligast är kanske att sätta sig på något billigt litet ställe; beställa en skål handgjorda nudlar var och käka kryddstarka lammspett till. Denna dag blev det dock en lite större sammankomst på ett finare ställe. Lamm blev det iallafall mängder av: lammspett, lammlägg, lammfötter, lammnjurar och mage.

Restaurangen tillhör Tu Ha Hotel i Beijing.
Adress: Anyuandongli 3 qu 2 xi men
(安苑东里三区2西门)







Rummet vi åt i var inrett i något som skulle se lite gammaldags europeiskt ut.









Kalla rätter. Det här var inte rätter tillhörande Xinjiangköket utan sådant man hittar på de flesta kinesiska restauranger.









Lammspett, fantastiskt goda. Bör ätas rykande varma.

















I förgrunden en kycklinggryta med potatis blandad med tjocka, breda bandnudlar (mian pi).
















Grillad lammlägg med en skål krossad torkad chili.








Till middagen drack jag en liten karaff Special Diaoyutai State Guest Wine (53% stark Bai jiu av Maotai typ). Detta var det en av gästerna som hade med sig. Att ta med sig egen sprit funkar på de flesta restauranger i Kina.














Lite blandade rätter. Bland broccolin ligger det lammfötter, något jag inte ätit förut. Inget fel på dem.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar