Det är inte alla kinesiska rätter som innehåller en mängd olika såser eller smakstarka ingredienser. Här är ett exempel på något väldigt simpelt: småfisk som steks i olja utan några krussiduller. Fisken som stektes var en sorts liten sötvattensfisk som heter Ji yu. De är inte så stora: 10-15 cm långa. Receptet nedan passar nog till de flesta fiskar av sådan storlek. Fiskarna ska knaperstekas så att allt går att äta utom den grövsta biten av ryggraden.
Recept: Jian ji yu - Stekt Ji-fisk
jian - steka (utan att röra om)
Ingredienser:
småfisk
salt
1. Rensa ut inälvorna ur fiskarna, skölj dem och torka av dem.
2. Hetta upp olja i en platt panna på hög värme och stek fiskarna riktigt, riktigt knapriga; först på ena sidan, sedan på andra. Den enda kryddan är salt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar