söndag 31 juli 2011

Snabbmat i Changsha - Gai ma fan

Efter ett mycket kort stopp i Beijing bar det av med flyg till Changsha, huvudstad i Hunan. Vi anlände på sen eftermiddag i ett ovanligt svalt väder; det var inte många grader över trettio i skuggan. Efter flygresan fick det bli lite snabbmat. Gai fan eller Gai ma fan innebär att man får en rätt serverad som topping i en risskål och det är populär snabbmat här. Nästan alla rätter är laddade med rejäla mängder chili, rödbrässerad doufu brukar vara en mild rätt med markerad sötma men i Changsha är doufun rödprickig av chili och någon sötma anar man knappt.

Till vänster syns menyn på stället vi besökte, rätterna kostar 10-18 kronor styck. Maten kändes väldigt nylagad och fräsch, flygplanskäket glömdes snabbt bort.
En risskål toppad med lite grönsaker plus suan dou jiao rou ni - sura bönor och fläskfärs. Syrade bönor är en vanlig ingrediens i Changsha - nästan alltid blandade med röd chili.


Det finns ganska många ställen som serverar sådan här mat men detta stället var ovanligt bra. Det låg rätt långt söderut på Shuguang zhonglu (曙光中路), östra sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar