måndag 24 oktober 2011

Rissoppa med kastanj


Jag brukar bara orka göra något med kastanjer en eller två gånger varje höst. I år en söt och mild rissoppa. Det blir ca 3 skålar.

Recept: Li zi zhou - Rissoppa med kastanj
li zi - kastanj (även ban li)
zhou - rissoppa

Ingredienser:
75g ris
12 kastanjer
1 krm salt
1 msk socker

1. Blötlägg risset i kallt vatten i en halvtimme. Under tiden så skåra och koka kastanjerna i några minuter, ta upp dem och skala dem (även det inre skalet). Tag gärna några extra kastanjer ty det brukar alltid vara några dåliga. Skär dem i små bitar.

2. Lägg riset i en kastrull tillsammans med en liter vatten och koka upp. Koka sedan på låg värme i ca 20 minuter. Salta.

3. Häll i kastanjebitarna och koka i 20 minuter till. Sockra fram mot slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar