lördag 8 oktober 2011

Strimlat fläskkött wokat med torkad småfisk


Det här är ett exempel på en samkkombination som kan vara lite ovan för oss svenskar. Fina strimlor av fläskkött wokas med torkade små fiskar, salladslök och ingefära. Att blanda fisk och kött på det här viset är inte så ovanligt i kina.

Recept: Ding xiang yu chao rou si - Strimlat fläskkött wokat med torkad småfisk
ding xiang yu - väldigt små torkade fiskar
chao - woka
rou - (fläsk) kött
si - strimlor

Ingredienser:
250-300g magert fläskkött
1 msk shaoxing risvin
½ tsk salt
2 msk potatismjöl + 2msk vatten
30-40g väldigt små torkade fiskar
det gröna från några salladslökar
1 cm ingefära
1 tsk klar risvinäger

1. Skär köttet i fina strimlor och blanda med vin, salt, poatismjöl och vatten.

2. Strimla den gröna salladslöken, skala och finhacka ingefäran. Blötlägg fisken i 10 minuter, krama sedan ur vattnet ur den.

3. Hetta upp 2 dl olja i en wok. Woka köttet tills det blivit vitt på ytan. Fiska upp det och låt det rinna av.

4. Hetta upp lite ny olja och stek ingefäran tills den doftar tydligt. Lägg i fisken och woka den i ungefär en minut. Tillsätt vinägern.

5. Lägg i köttet och woka tills det blir genomstekt, lägg i salladslökstrimlorna och woka runt några sekunder bara. Salta lite om det behövs.

3 kommentarer:

  1. Hallå! De små fiskarna är de köpta i Sverige? Jag har frågat om fisken i två affärer i Stockholm utan resultat. Intressant recept som vanligt. /Andreas

    SvaraRadera
  2. Jo de har jag köpt på Gain trading/Hung Fat i Gbg.

    /Eric

    SvaraRadera
  3. Bra då ska jag leta vidare.

    SvaraRadera