torsdag 3 november 2011

Friterad aubergine med hackat fläskkött i söt bönsås

Smöriga stavar av aubergine med en bönig och salt sås. Gott med ris till. Vill man spara tid så går det att använda vanlig fläskfärs men egentligen är den för finfördelad.

Recept: Jiang men rou mo qie zi - "Såskokt" hackat kött med aubergine
jiang men - kokt i sås
rou mo - hackat kött/köttfärs
qie zi - aubergine

Ingredienser:
500g aubergine
180g fläskkött (gärna ganska fett)
125g söt bönsås
1 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 msk potatismjöl
1 tsk mörk soja
vitpeppar
1-2 salladslökar
1 vitlöksklyfta

1. Skär auberginen i stavar. Strö lite salt över och låt stå i ca 30 minuter. Häll bort vätskan som dragits ur.

2. Hacka salladslök och vitlök. Hacka köttet grovt.

3. Blanda köttet med sojan och potatismjölet. Dra några varv med vitpepparkvarnen i också.

4. Fritera auberginestavarna i några minuter så de blir mjuka och får lite färg. Låt rinna av på hushållspapper ett tag och lägg dem sedan i botten på severingsfatet.

5. Woka köttet ett tag så att det är nästan klart. Ta upp det och lägg det åt sidan.

6. Woka lök och salladslök tills doften stiger tydligt ur woken. Sänk värmen till medel och lägg i bönsås, tomatpuré och socker. Woka ihop alltsammans. Ifall det är för tjockt så ta i lite vatten. 

7. Lägg i köttet och låt det bli helt färdigt i såsen. Häll såsen över auberginestavarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar