måndag 7 november 2011

Prisvärd Dim Sum på Hisingen

Dim Sum är kantonesiska och betyder ungefär "beröra hjärtat" (dian xin på mandarin). Dim Sum rätterna serveras traditionellt på kantonesiska te hus och består av många olika sorters dumplings, riskakor, rissoppor och andra smårätter som man äter till teet. Riktig Dim Sum kan vara svårt att hitta, på en del trendiga restauranger i centrum kan man hitta "dim sum inspirerade" rätter som ofta avviker rejält från det traditionella.
Så det är lite kul att en liten restaurang på det mycket ofashionabla adressen Gamla Tuvevägen 20 serverar en Dim Sum-meny. Vi gjorde ett besök på en lördag ungefär klockan 14.00, det var en hel del folk där och ganska mycket Kineser vilket brukar vara ett gott tecken. Vi satte oss ner och beställde sex smårätter och te till det. (Restaurangen verkar inte ha något alkoholtillstånd.)
Kvalitén på maten var överlag helt ok. Prisvärt också, hela kalaset gick på 238 kronor. 


Shu jin xia jiao (räkdumplings) och i förgrunden Chao zhou fen guo (Risdegsdumplings med kött och jordnötter Chiu Chow-style). De senare var måltidens bästa rätt.

Guo tie jiao zi. Stekta dumplings med fläskfyllning. Smakade väl ok men jag äter jiaozi såpass ofta att de inte riktigt motsvarade mina krav.


Chi zhi pai gu - revben ångkokta i sojabönsås och Zi jin fen zhua - Ångade kycklingfötter med svarta bönor. Båda får godkänt (gör man kycklingfötterna själv enligt detta recept så får man dock bättre resultat.)

Xie huang gan zheng shao mai - Ett sorts fläskdumplings som är öppna i toppen. Ångkokade. Inget fel på dem men jag hade tröttnat lite på fläskfyllning efter alla jiaozi så det kanske hade varit bättre att beställa något annat.

Sammanfattningsvis så tycker jag att detta är ett klockrent ställe att glida in på efter en shoppingförmiddag på backaplan men kanske inte ett ställe att bygga en utekväll kring. Men väldigt prisvärt och några små rätter här är inte så dumt. Tack Markus för tipset!

Restaurang Dim Sum
Gamla Tuvevägen 20.

2 kommentarer:

  1. Det här stället verkar inte finnas mer.

    SvaraRadera
  2. Men hörde ett rykte om att det bara var tillfälligt eller att de kanske fyttat en bit. Får undersöka.

    SvaraRadera