söndag 1 januari 2012

Färsk liljelök wokad med selleri och gojibär


En mild och fräsch vegetarisk wok. En trevlig rätt att ha med på bordet, speciellt om man har någon stabbig fläskrätt i centrum. Rätten ska göras med den västerländska grova sellerin (den kinesiska varianten är spädare.)

Recept: Xixin gouqi chao baihe - Västerländsk selleri och gojibär wokade med liljelök
xixin (xixincai) - selleri
gouqi - gojibär
chao - woka
baihe - liljelök

Ingredienser:
300g selleri
150g färsk liljelök
1 msk torkade gojibär
½ tsk salt
1/4 tsk socker


1. Skiva sellerin, plocka isär liljelökarna i sina "blad". Blötlägg bären i hett vatten.

2. Hetta upp olja i en wok. Woka först sellerin i 1½ minut. Lägg i löken och woka i en minut till. Blanda sist i gojibär, socker och salt. Woka runt så allt blandas och servera sedan direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar