Rätt 1: Bang Bang Ji, strimlat kallt kycklingbröstkött som blandas med strimlad färsk salladslök och en sur, söt, jättestark sesamsås.
Rätt 2: Huiguo Rou, "Tillbaks i pannan kött" , sidfläsk som först kokas sedan när det svalnat skivas och wokas i en balndning av chilibönsås och söt bönsås. Här med paprika.
Rätt 3: Liangban huanggua, se föregående inlägg.
Rätt 4: Zhen zhu rou wan, "Pärlköttbullar", Köttbullar som förutom fläskfärs innehåller hackad vattenkastanj, hackad ingefära samt hackade torkade räkor. Bullarna rullas sedan i en blandning av ris, hackad shiitakesvamp och hackad kokt skinka. Till sist ångkokas de.
Mmmmm låter jättegott!
SvaraRaderaJa det var det, du och Alex får väl komma förbi på en bit mat någon kväll i November.
SvaraRaderaHallå!
SvaraRaderaNär du ångkokar vad har du för sorts kastruller då?
Verkligen intressanta recept du lägger upp, ska testa alla behöver dock komplettera med ljus och mörk vinäger :)
Kastruller för ångkokning:
SvaraRaderaJag har en tvåvånings-ångkokningskastrull som jag köpt i kina. Tror att det finns att köpa sådana i asienaffärer.
Annars finns det också bambukorgar som passar i en vanlig wok. Det är nog det billigaste om man vill börja leka med ångkokning.