söndag 11 oktober 2009

Lördagsbesök

Jag hade ett par bekanta över på besök i gårkväll så jag passade på att laga lite mat, två kalla rätter och två varma. Äter man på kinesiskt sätt serverar man allt samtidigt med alla rätterna på bordet. Det finns ingen tradition med förrätt, huvudrätt och efterrätt.

Rätt 1: Bang Bang Ji, strimlat kallt kycklingbröstkött som blandas med strimlad färsk salladslök och en sur, söt, jättestark sesamsås.Rätt 2: Huiguo Rou, "Tillbaks i pannan kött" , sidfläsk som först kokas sedan när det svalnat skivas och wokas i en balndning av chilibönsås och söt bönsås. Här med paprika.


Rätt 3: Liangban huanggua, se föregående inlägg.Rätt 4: Zhen zhu rou wan, "Pärlköttbullar", Köttbullar som förutom fläskfärs innehåller hackad vattenkastanj, hackad ingefära samt hackade torkade räkor. Bullarna rullas sedan i en blandning av ris, hackad shiitakesvamp och hackad kokt skinka. Till sist ångkokas de.

Här innan ångkokning.
4 kommentarer:

 1. Mmmmm låter jättegott!

  SvaraRadera
 2. Ja det var det, du och Alex får väl komma förbi på en bit mat någon kväll i November.

  SvaraRadera
 3. Hallå!
  När du ångkokar vad har du för sorts kastruller då?
  Verkligen intressanta recept du lägger upp, ska testa alla behöver dock komplettera med ljus och mörk vinäger :)

  SvaraRadera
 4. Kastruller för ångkokning:

  Jag har en tvåvånings-ångkokningskastrull som jag köpt i kina. Tror att det finns att köpa sådana i asienaffärer.

  Annars finns det också bambukorgar som passar i en vanlig wok. Det är nog det billigaste om man vill börja leka med ångkokning.

  SvaraRadera