Jag ska på skaldjurskalas ikväll så det blev bara fråga om att laga en minimal lunch, jag vill ju ha plats åt alla kommande krabbor, kräftor och musslor. Hursomhelst så la jag in lite gurkor samt svängde ihop en Ningmeng Ji; citronkyckling. Det var kanske inte den smartaste kombinationen av rätter, två såpass sura, men här följer iallafall receptet till kycklingen.
Recept: Ningmeng Ji
Ningmeng - Citron
Ji - Kyckling
Ingredienser - marinad:
1 äggula
2 tsk ljus soja
2 tsk shaoxing vin
2 msk potatismjöl
2 tsk olja
Ingredienser - sås:
2 msk pressad citron
2 tsk socker
1 msk finhackad skalad ingefära
1 msk finhackad vitlök
1/2 tsk salt
3 msk kycklingbuljong
1/2 tsk potatismjöl
Övriga Ingredienser:
Kyckling
Salladslök
Sesamolja
1. Skär två rejäla kycklingbröst i strimlor, lägg strimlorna i en skål och rör ned äggulan, sojan och vinet. Rör därefter i potatismjölet och sedan sist oljan.
2. Blanda ihop såsen i en liten skål.
3. Hacka upp 1-2 msk av det gröna från en salladslök.
4. Häll upp rejält med olja i en Wok och fritera kycklingen gyllengul. Jag brukar göra detta i två omgångar. Låt kycklingen sedan rinna av på hushållspapper.
5.Torka ur pannan och häll i lite ny olja (spara gärna frityroljan).
6. När den nya oljan har blivit varm, häll i såsen (rör om först så potatismjölet kommer med) och rör konstant tills den böjar tjockna.
7. Häll i kycklingen. Blanda runt så att såsen fördelar sig jämt över kycklingbitarna.
8. Häll upp på serveringsfatet. Skvätt över sesamolja (ca 1/2 tsk) och strö över salladslöken.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Har nu provlagat, blev riktigt gott. Bra mycket bättre än citronkyckling på den lokala kinakrogen.
SvaraRaderaMan får dock vara lite försiktig med ingefäran så den inte dominerar smaken för mycket.