Fredag igen. Som jag nämnt tidigare så brukar jag laga till en grönsaksrätt på fredagkväll för att få lite kontrast till det kallskurna och osten som jag brukar sätta i mig. Idag blev det en blomkålsrätt som jag tycker mycket om. Som huvudsaklig krydda används röd jäst doufu (tofu skriver en del, andra skriver bönost, jag föredrar doufu).
Recept: doufuru zheng huacai, ångkokt blomkål med (röd) jäst doufu
doufuru - jäst doufu
zheng - ångkokt
huacai - blomkål
huacai - blomkål
Ingredienser:
1 litet fint blomkålshuvud
1 msk shaoxing risvin
2 kuber röd jäst doufu
salt
sesamolja
1. Fördela upp blomkålen i ett fat. Använd de gröna bladen till dekoration runt kanterna (de kommer också att bidra med smak).
1. Fördela upp blomkålen i ett fat. Använd de gröna bladen till dekoration runt kanterna (de kommer också att bidra med smak).
2. Häll över vinet och strö över 1 tsk salt. Ringla över rikligt med sesamolja (ca 1msk).
3. Ångkoka blomkålen i 10-12 minuter.
4. Lägg två dofukuber med en matsked eller två av rött spad i en liten skål och mosa.
5. När blomkålen är färdig så häll spadet ifrån den ångade blomkålen i skålen med mosad dofu och rör runt till en sås. Häll denna över blomkålen. Klart.
Oj, det måste jag prova! Har letat efter blomkålsrecept.
SvaraRadera