torsdag 24 mars 2011

Fisksoppa med bladmynta

Bladmynta och fisk är en som sagt en vanlig kombination. Den här soppan går också bra att göra med koriander istället för bladmynta (använd isåfall samma mängd färsk koriander som bladmyntan i receptet nedan).

Recept: Yu pian zi su tang - Fisksoppa med bladmynta
yu - fisk
pian - skivor
zi su - bladmynta
tang - soppa

Ingredienser:
40g bladmynta
250g fiskfilé
1 äggvita
1 msk potatismjöl
1 tsk shaoxing risvin
1 msk ljus soja
1L buljong
vitpeppar
(salt)

1. Skiva fiskfilén och blanda skivorna med äggvita, vin och potatismjöl. Strimla bladmyntabladen.

2. Koka upp buljongen och släpp i fiskskivorna en i taget och låt koka upp igen. Sänk värmen och lägg i bladmyntan och sojan. Låt puttra i 1-2 minuter. Salta eventuellt lite. Dra lite vitpeppar över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar