måndag 21 mars 2011

Bladmage från ko med pinjenötter och sesam

Bladmagen är den tredje magen hos idisslare. Den har en intressant konsistens som är lite krispig och lite gummiaktig på samma gång. Utséendet är också roligt, speciellt om man skär den i långa strimlor som då blir som långa "gardiner". Så räds inte bladmagen; den är en rolig del av kon.

Recept: Shuang kou niu bai ye - Välsmakande bladmage från kon
shuang kou - ung. välsmakande och med bra "mun-känsla"
niu - ko
bai ye - bladmage

Ingredienser:
300g bladmage från ko
1 msk ljus vinäger
1 tsk salt
1 tsk socker
5-10g gräslök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
50g rostade pinjenötter
20g rostad vit sesam
1 msk ljus soja
ett knippe färsk koriander
chiliolja
1-2 tsk sesamolja

1. Strimla bladmagen och koka den i 15 minuter. Låt strimlorna rinna av och svalna i ett durkslag.

2. Blanda strimlorna med salt, vinäger och socker. Låt stå i 10 minuter.

3. Blanda i sojan, pinjenötterna, det mesta av sesamfröna, gräslöken, vitlöken, sesamoljan och chilioljan.

4. Skär koriandern i korta längder och lägg ovanpå. Strö det sista av sesamfröna ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar