lördag 26 mars 2011

Bladmage med chilbönsås och äpple

Denna rätt påminner om förra helgens bladmagerätt men kanske är den lite vassare, speciellt om man som jag är väldigt förtjust i chilibönsås.


Recept: Guo xiang dou ban niu bai ye - Bladmage med äpple och chilibönsås
guo - frukt (här av ping guo - äpple)
xiang - väldoftande
dou ban - av dou ban jiang - chilibönsås
niu - ko
bai ye - bladmage

Ingredienser:
300g bladmage från ko
2 msk chilibönsås
1 stort äpple (Fuji blir bra)
1 knippe koriander
1-2 färska röda chilis
1 sellerikvist
1 salladslök
1 tsk ljus vinäger
(salt)

1. Strimla bladmagen och koka den i 10-15 minuter. Låt rinna av och kallna.

2. Skala äpplet och tag bort kärnhuset, dela sedan i mindre bitar. Hacka koriandern, chilin och salladslöken. Skala bort det trådigaste skicktet från sellerikvisten och skiva den.

3. Blanda allt ,smaka av och salta eventuellt lite. Låt sedan stå i ca 20 minuter innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar