Här används chilin som en grönsak så använd gärna en sort som inte är alltför stark. Själv använder jag
turkisk Sivri. Jag brukar hålla prortionerna chili/svamp ganska nära 60/40 men det mesta går bra.
Recept: Qing jiao zheng xiang gu - Grön chili ångkokt med shiitake
qing jiao - grön chili/paprika
zheng - ångkoka
xiang gu - shiitake
Ingredienser:
torkad shiitake
grön chili eller paprika
salt
olja
1. Blötlägg shiitaken i hett vatten tills den mjuknat. Skär den i mindre bitar.
2. Skiva chilin på diagonalen. Ta gärna med kärnhuset i denna rätt.
3. Blanda chilin och svampen i en skål, ringla över ett par matskedar olja och salta lite grann.
4. Ångkoka i ca 15 minuter.
lördag 5 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar