lördag 5 mars 2011

Grön chili ångkokt med shiitake

Här används chilin som en grönsak så använd gärna en sort som inte är alltför stark. Själv använder jag
turkisk Sivri. Jag brukar hålla prortionerna chili/svamp ganska nära 60/40 men det mesta går bra.

Recept: Qing jiao zheng xiang gu - Grön chili ångkokt med shiitake
qing jiao - grön chili/paprika
zheng - ångkoka
xiang gu - shiitake

Ingredienser:
torkad shiitake
grön chili eller paprika
salt
olja

1. Blötlägg shiitaken i hett vatten tills den mjuknat. Skär den i mindre bitar.

2. Skiva chilin på diagonalen. Ta gärna med kärnhuset i denna rätt.

3. Blanda chilin och svampen i en skål, ringla över ett par matskedar olja och salta lite grann.

4. Ångkoka i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar