En snabb och enkel vegetarisk svamprätt:
Recept: Shuang gu jie cai - Bladsenap med två svampar
shuang - dubbel
gu - svamp
jie cai - bladsenap
Ingredienser:
300g bladsenap
150g små champinjoner
150g halmslidskivling
2msk ostronsås
½-1 tsk salt
½-1 tsk socker
3/4 tsk potatismjöl blandat med 1 msk vatten
1. Dela svamparna på mitten. Skär senapen i bitar.
2. Koka upp vatten i en kastrull, blanchera svamparna i ett par minuter och låt sedan rinna av i ett durkslag.
2. Hetta upp olja i en wok och woka senapen i ca 2 minuter. Salta och lägg i botten på serveringsfatet.
3. Hetta upp ny olja i woken och woka svampen i 1-2 minuter. Häll i ostronsås och socker. Woka runt lite grann och blanda sedan i potatismjölsblandningen. Blanda runt ett par varv och lägg ovanpå senapen.
söndag 20 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar