Det här är sidfläsk som stekts i ugnen i en stor bit tills skinnet blivit hårt och knaprigt. Det är bäst med färskt fläsk men denna gången tog jag en bit rimmat fläsk och hoppade över saltet i receptet. Dippa med en blandning av soja och chiliolja om färskt fläsk används, dippa med enbart chiliolja i det rimmade fallet.
Recept: Cui pi rou - Fläskkött med krispgt skinn
cui - krispigt
pi - skinn
rou - (fläsk) kött
Ingredienser:
500g sidfläsk i bit med skinn
1 tsk fem kryddor
1 tsk salt
Dipp:
Ljus soja
chiliolja
1. Gnid in fläskbiten med saltet och kryddpulvret. Låt stå svalt i ca 2 timmar.
2. Grilla under grillelementet i ugnen i 10 minuter, flytta sedan ned till mitten och sätt ugnen på 180 grader och låt fläsket stå i 90 minuter.
3. Kolla med en gaffel om skinnet blivit hårt. Om det inte blivit hårt så höj till 220 grader och låt gå 10-20 minuter till. Annars ta ut det.
4. Låt vila i 10 minuter och skär sedan upp i mindre bitar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag går ofta till Gain Trading på Östra Hamngatan eller till Hung Loi Market som ligger mellan Grönsakstorget och Kungstorget. Dessa två ligger nämliogen nära mitt jobb, annars har Gain trading en mycket större affär i Tagene norr om Göteborg som är väldigt välsorterad.
SvaraRaderajag var faktiskt i göteborg från i onstags till idag hittade lite användbart//ludvig
SvaraRadera