söndag 13 mars 2011

Sidfläsk med krispigt skinn

Det här är sidfläsk som stekts i ugnen i en stor bit tills skinnet blivit hårt och knaprigt. Det är bäst med färskt fläsk men denna gången tog jag en bit rimmat fläsk och hoppade över saltet i receptet. Dippa med en blandning av soja och chiliolja om färskt fläsk används, dippa med enbart chiliolja i det rimmade fallet.

Recept: Cui pi rou - Fläskkött med krispgt skinn
cui - krispigt
pi - skinn
rou - (fläsk) kött

Ingredienser:
500g sidfläsk i bit med skinn
1 tsk fem kryddor
1 tsk salt

Dipp:
Ljus soja
chiliolja

1. Gnid in fläskbiten med saltet och kryddpulvret. Låt stå svalt i ca 2 timmar.

2. Grilla under grillelementet i ugnen i 10 minuter, flytta sedan ned till mitten och sätt ugnen på 180 grader och låt fläsket stå i 90 minuter.

3. Kolla  med en gaffel om skinnet blivit hårt. Om det inte blivit hårt så höj till 220 grader och låt gå 10-20 minuter till. Annars ta ut det.

4. Låt vila i 10 minuter och skär sedan upp i mindre bitar.

2 kommentarer:

  1. Jag går ofta till Gain Trading på Östra Hamngatan eller till Hung Loi Market som ligger mellan Grönsakstorget och Kungstorget. Dessa två ligger nämliogen nära mitt jobb, annars har Gain trading en mycket större affär i Tagene norr om Göteborg som är väldigt välsorterad.

    SvaraRadera
  2. jag var faktiskt i göteborg från i onstags till idag hittade lite användbart//ludvig

    SvaraRadera