Detta är en mild kycklingrätt. Av det kinesiska namnet framgår det inte att det ingår någon Enokisvamp men i en svensk så faller det sig naturligt att nämna det.
Recept: Ji si qing jiao - Kyckling i strimlor med grön paprika
ji si - kyckling i strimlor
qing jiao - grön paprika
Ingredienser:
200g kycklingbröstfilé
1 äggvita
150g enokisvamp
1 liten grön paprika
1 tsk salt
1 msk shaoxing risvin
1. Strimla kycklingen och blanda strimlorna med potatismjölet och äggvitan. Skär av den jordiga biten från svampen och repa upp den i individuella svampar. Strimla paprikan.
2. Hetta upp 1-2dl olja i en wok och woka kycklingen tills strimlorna vitnat. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
3. Häll bort det mesta av oljan och woka sedan paprikan och svampen i en minut eller två. Häll tillbaka kycklingen woka runt lite grann och häll i salt och vin. Woka 20-30 sekunder till och servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det där ser riktigt gott ut! :)
SvaraRaderaJodå, en mild och kanske inte så färgsprakande rätt som ändå har en hel del smaknyanser från svamp, vin och paprika.
SvaraRadera