onsdag 30 mars 2011

Kyckling i strimlor med grön paprika (och Enokisvamp)

Detta är en mild kycklingrätt. Av det kinesiska namnet framgår det inte att det ingår någon Enokisvamp men i en svensk så faller det sig naturligt att nämna det.

Recept: Ji si qing jiao - Kyckling i strimlor med grön paprika
ji si - kyckling i strimlor
qing jiao - grön paprika

Ingredienser:
200g kycklingbröstfilé
1 äggvita
150g enokisvamp
1 liten grön paprika
1 tsk salt
1 msk shaoxing risvin


1. Strimla kycklingen och blanda strimlorna med potatismjölet och äggvitan. Skär av den jordiga biten från svampen och repa upp den i individuella svampar. Strimla paprikan.

2. Hetta upp 1-2dl olja i en wok och woka kycklingen tills strimlorna vitnat. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper.

3. Häll bort det mesta av oljan och woka sedan paprikan och svampen i en minut eller två. Häll tillbaka kycklingen woka runt lite grann och häll i salt och vin. Woka 20-30 sekunder till och servera.

2 kommentarer:

  1. Jodå, en mild och kanske inte så färgsprakande rätt som ändå har en hel del smaknyanser från svamp, vin och paprika.

    SvaraRadera