Salladslök är ju en vanlig smaksättare i kinesisk matlagning. I den här rätten använder man den gröna blasten som grönsak.
Recept: Qingcong chao niurou - Wok på salladslöksblast och nötkött
qingcong - salladslöksblast
chao -woka
niurou - nötkött
Ingredienser:
400g ryggbiff
den gröna blasten från 5-8 salladslökar
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk shaoxing risvin
1 tsk socker
2 msk ljus soja
2 tsk potatismjöl
ev. salt
Sås:
2½ msk ljus soja
1 tsk socker
½ tsk sesamolja
1. Skiva köttet tunnt och marinera med vitlöken, vinet, sojan, sockret och potatismjölet. Låt stå i 30-60 minuter.
2. Skiva salladslöken. Blanda såsen i en liten skål.
3. Hetta upp olja i en wok. Woka först köttet tills det nästan är klart. Blanda i salladslöken och woka ett kort slag. Blanda i såsen och woka ett kort slag till. Salta eventuellt lite grann. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar