torsdag 27 maj 2010

Gurk och glasnudelsallad

En snabb och enkel kall rätt.

Recept: Huang gua ban fen si - Gurka blandat med glasnudlar
huang gua - gurka
ban - blanda
fen si - glasnudlar


Ingredienser:
400g gurka
100g torra glasnudlar
75 g röd paprika
1 tsk salt
½ tsk socker
1 tsk sesamolja
(Ej nödvändigt: lite kycklingbuljong)

1. Lägg glasnudlarna i hett vatten. Låt stå och dra i ca 20 minuter.

2. Kärna ur och skär gurkan i tunna stavar. Lägg i en skål och salta med ½tsk salt. Rör om och låt stå i ca 10 minuter. Häll sedan bort vätskan som saltet dragit ut ur gurkan.

3. Skär paprikan i långa tunna strimlor.

4. Sjölj glasnudlarna med kallt vatten. Skaka ur dem och blanda med resten av saltet, sesamoljan, sockret och eventuellt lite kycklingbuljong.

5. Rör ihop nudlarna med gurkan och paprikan. Lägg upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar