söndag 9 maj 2010

Vattenspenat wokad med jäst doufu

Detta är en väldigt enkel vegetarisk wokrätt på vattenspenat. Smaken kommer framförallt ifrån den jästa doufun och den finns i många varianter. Jag föredrar i detta fallet att använda en vit variant smaksatt med chiliolja men det går bra med andra sorter. I regel behövs inget salt då detta finns tillräckligt av i den jästa doufun. Det går naturligtvis att använda andra grönsaker såsom cai xin.

Recept: Kong xin cai chao doufu ru - Vattenspenat wokad med jäst doufu
kong xin cai - vattenspenat
chao - woka
doufu ru - jäst doufu

Ingredienser:
200g vattenspenat
2 kuber jäst doufu med lite spad

1. Skölj vattenspenaten och dela upp blad och stjälkar för sig. Dela stjälkarna i lagom långa bitar (ca 6 cm).

2. Hetta upp olja i en wok. Woka först stjälkarna i en minut. Lägg sedan i bladen och woka dem tills de skrynklat ihop sig.

3. Rör i doufun med spad och woka runt tills kuberna löst upp sig och allt blandats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar