måndag 24 maj 2010

Kall kyckling i chili och sichuanpepparolja

En kall kycklingrätt.

Recept: Ma la jisi - Starka och bedövande kycklingstrimlor
ma - bedövande
la - starkt
ji - kyckling
si - tunna strimlor

Ingredienser:
4 msk olja
2 tsk krossad torkad chili
1 tsk sichuanpeppar
2 kalla kokade kycklingbröst
1/4 röd paprika
1 ljusgrön turkisk paprika
½ tsk socker
1 tsk ljus vinäger
salt efter smak (½-1 tsk)

1. Hetta upp oljan i en wok på låg värme, låt chilin och sichuanpepparen steka i oljan i 5-10 minuter. Det får dock inte bli så varmt så att chilin bränns.

2. Medans oljan svalnar, banka till kycklingbrösten med knytnäven och repa upp dem i strimlor med fingrarna.

3. Strimla paprikorna i långa tunna strimlor.

4. När oljan svalnat så blanda ihop samtliga ingredienser i serveringsfatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar