Detta är en kall grönsaksrätt. En av ingredienserna är ingefärsjuice; jag brukar göra den på ett av två sätt. Om jag har väldigt färsk ingefära och inte behöver så mycket så lägger jag en bit av ingefäran i min vitlökspress och klämmer ut vätskan. Annars kan man riva ingefäran, blötlägga den lite och sedan krama ur vätskan.
Recept: Zhima bocai - Sesamspenat
Zhima - sesam
bocai - spenat
Ingredienser:
300g spenat
50g vita sesamfrön
1 msk ljus soja
1 tsk ingefärsjuice
1 tsk ljus vinäger
½tsk salt
(Ej nödvändigt: Lite chiliolja)
1. Rosta sesamfröna på låg värme tills de blir lite bruna. Lägg undan och låt svalna.
2. Koka upp vatten. Lägg i spenaten och fiska upp den igen så fort färgen blivit mörkgrön. Spola med kallt vatten. Dela bladen i mindre bitar (använder du babyspenat så behövs ingen delning).
3. Blanda alltsammans i serveringsfatet.
söndag 23 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag är spenatoman och detta var smaklig variation på temat. (Jag tillsatte även lite men bara lite sesamolja). Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som är så begärligt men gott är det.
SvaraRaderaHar dock hört att spenat som återupphettas kan bli dålig, till och med giftig och att det har någonting med oxalsyra att göra. Stämmer det?
"
Det verkar vara en myt. Kolla t.ex. under rubriken Storage på:
SvaraRaderahttp://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Spinach