En kall rätt som går snabbt att laga till.
Recept: Jiang zhi pi dan - Tusenåriga ägg med ingefärssås
jiang - ingefära
zhi - juice
pi dan - tusenårigt ägg
Ingredienser:
2-4 tusenåriga ägg
½ röd paprika
ingefära, hackad (1 msk till 2 ägg)
mörk vinäger (1 tsk till 2 ägg)
1-2 tsk kycklingbuljong
socker (½tsk till 2 ägg)
sesamolja (1tsk till 2ägg)
vitlök efter smak, hackad
1. Dela äggen i kvartar eller åttondelar. Stryk sesamolja på knivens bägge sidor först om du vill att snitten ska bli fina.
2. Strimla paprikan.
3. Blanda ingefära, socker.kycklingbuljong och vinäger i en skål. Kör med stavmixer till såsen blir slät. (Jag struntade iof i mixningen den här gången.)
4. Lägg paprikan på mitten av ett fat. Lägg äggen som kronbladen i en blomma omkring paprikan. Häll såsen över äggen. Strö vitlöken över.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar