måndag 10 maj 2010

Ångkokt aubergine med chilidipp

Receptet avser västerländska auberginer. Används orientaliska så skippa saltningen och använd en mängd som motsvarar de västerländska.
Om chilioljan som ska användas är väldigt stark; späd den då med matolja så att volymen olja blir som i receptet.

Recept: Hong you qiezi - Aubergine med röd olja
hong - röd
you - olja
qiezi - aubergine

Ingredienser:
2 auberginer, inte för stora
3 msk ljus soja
2 tsk mörk vinäger
2 tsk socker
2 msk chiliolja (se ovan)
sesamolja
salt

1. Dela auberginerna på längden och salta snittytorna. Låt ligga i ca 45 minuter och torka sedan bort vätskan som dragits ut.

2. Ångkoka auberginhalvorna i ca 15 minuter.

3. Blanda ihop soja, vinäger, socker, chiliolja och lite sesamolja i en skål. Detta är dippsåsen.

4. Låt auberginhalvorna svalna och dela dem sedan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar