Receptet avser västerländska auberginer. Används orientaliska så skippa saltningen och använd en mängd som motsvarar de västerländska.
Om chilioljan som ska användas är väldigt stark; späd den då med matolja så att volymen olja blir som i receptet.
Recept: Hong you qiezi - Aubergine med röd olja
hong - röd
you - olja
qiezi - aubergine
Ingredienser:
2 auberginer, inte för stora
3 msk ljus soja
2 tsk mörk vinäger
2 tsk socker
2 msk chiliolja (se ovan)
sesamolja
salt
1. Dela auberginerna på längden och salta snittytorna. Låt ligga i ca 45 minuter och torka sedan bort vätskan som dragits ut.
2. Ångkoka auberginhalvorna i ca 15 minuter.
3. Blanda ihop soja, vinäger, socker, chiliolja och lite sesamolja i en skål. Detta är dippsåsen.
4. Låt auberginhalvorna svalna och dela dem sedan i bitar.
måndag 10 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar