Varje gång jag besöker Changsha, huvudstaden i Hunanprovinsen har jag alltid blivit bjuden på massor av goda grodrätter. Ibland gjorda på små grodor (qing wa eller tian ji på kinesiska) och ibland på stora oxgrodor (niu wa). I Changsha är alltid dessa grodrätter fullproppade med chili och idag har jag lagat en sådan rätt. Grodlår finns ofta i frysdisken på asiatiska livsmedelsaffärer. De jag köpte denna gången var odlade i Vietnam och gick på 56 kronor för ett halvkilo.
xiang - väldoftande/välsmakande
la - starkttian ji - groda
tui - ben500g grodlår
1 msk shaoxing risvin½tsk salt
½dl hackad saltad chili1 skivad liten röd chili
5-10g gräslök, finskivad2 msk kycklingbuljong
en näve färsk koriander, i korta längder2. Hetta upp olja i en wok. Stek sedan den saltade chilin, den färska chilin och gräslöken tills deras lukt stiger tydligt från woken.
4. Ta av locket och blanda i koriandern. Woka i ca 30s till.
Grodben, innan anrättning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar