fredag 27 maj 2011

Kokt oxsvans stekt i mörk soja serverad med wokad sparris

Här följde jag inget speciellt recept men jag hade småsneglat på ett flertal innan jag lagade oxsvans på detta vis. Resultatet blev bra tyckte jag. Välj en krispig grönsak som kontrast till det väldigt mjuka köttet.

Recept: Kokt oxsvans stekt i mörk soja serverad med wokad sparris

Ingredienser:
Några rejäla skivor oxsvans
2 msk shaoxing risvin
1 cao guo
5 skivor oskalad ingefära
2 salladslökar
några xiang ye
1 tsk sichuanpeppar
1 stjärnanis
1 tsk salt
Någon krispig grönsak t.ex sparris
1 msk hackad vitlök
1 msk mörk soja
½ dl vatten/kycklingbuljong
1 msk vitt socker
½ tsk salt
1 tsk sesamolja
3/4 tsk potatismjöl blandat med 1 msk vatten

1. Koka upp vatten och blanchera köttet.

2. Lägg köttet i en gryta tillsammans med salladslök (spara lite mörkgrönt), sichuanpeppar, stjärnanis, cao guo, xiang ye och risvin. Täck med vatten, koka upp och låt sedan koka långsamt i ca 3 timmar. Salta mot slutet (1 tsk)

3. Låt köttet kallna och pilla sedan bort det från benet.

4. Hetta upp olja i en wok och woka grönsakerna, lägg dem sedan åt sidan.

5. Hetta upp ny olja, woka först vitlöken i ca 20 sekunder, slå på vatten, socker, salt (½tsk) och soja. Lägg i köttet och när allt puttrar så gör såsen tjock med potatismjölsblandningen. Ringla sesamoljan över och servera tillsammans med grönsakerna. Garnera med lite av det mörkgröna från salladslökarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar