måndag 16 maj 2011

Kylskåpsrensning: Fläskfile med Sivripaprika och Lao Gan Ma-kryddning

Jag hade en snutt fläskfilé i kylen och letade efter saker att tillaga den med. Några sivripaprikor som såg ut som de behövde stekas snarast lyckades jag skrämma fram. Sedan fastnade blicken på en burk från Lao Gan Ma som är tänkt att användas när man gör torrstekta biffstrimlor. Kommer nog passa bra tänkte jag och det visade sig bli alldeles utmärkt:

Recept: Fläskfile med Sivripaprika och Lao Gan Ma-kryddning

150-200g fläskfilé
1 msk potatismjöl
1 tsk shaoxing risvin
½ tsk salt
2 tsk vatten
några sivripaprikor
2 msk Lao gan ma kryddblanding för Torrstekta biffstrimlor
ev. lite salt

1. Skiva köttet tunnt och blanda det med potatismjölet, vinet, saltet och vattnet. (Rör i en riktning med en ätpinne när du blandar, det funkar bra).

2. Skiva och stek paprikan mjuk med ingen eller väldigt lite olja. Lägg åt sidan.

3. Hetta upp ca 1dl olja i en wok, rör sedan i ca 1 msk olja i köttet och lägg det i woken. Woka tills köttet vitnat. Häll då av oljan och rör i Lao Gan Ma blandningen. Woka runt ca 30 sekunder och blanda sedan i paprikan. Salta eventuellt lite.

2 kommentarer:

  1. används sivripaprikor
    i kinesisk matlagning

    SvaraRadera
  2. Ja, eller iallafall en grön ganska stark paprika som är snarlik.

    SvaraRadera