måndag 28 maj 2012

Chilinötter med sting

Jag fick för ett tag sedan några paket med jordnötter smaksatta med chili och sichuanpeppar. Fantastiskt goda. Produkten heter Huang Fei Hong Spicy Peanut och rekommenderas varmt om ni skulle se dem på något varuhus i Kina.

Kryddningen är rejält tilltagen men utan massa pulver eller sådant där "skal" som brukar omge chillinötterna man köper här.

Sichuanpepparn är av väldigt bra kvalité och när man tagit bort nötterna ur en skål så finns det en riktigt god mix av chili och sichuanpeppar kvar som går bra att använda i matlagningen.

Som en liten parentes så kan jag nämna att Huang Fei Hong är samma namn som den gamle kantonesiske folkhjälten Huang Feihong (kant. Wong Feihung) fast nötterna har tecknet för röd som sista tecken men hjältens namn innehåller ett annat tecken som också uttalas hong. Huang feihong var kungfumästare inom stilen hongjiaquan (hung gar kuen) samt läkare. Det har gjorts otroligt många filmer av honom, långt över hundra. Actionstjärnor som Jet Li, Jackie Chan och Gordon Liu har alla spelat honom. Här är ett klipp från Jet li -klassikern Once Upon a Time in China (1991):

2 kommentarer:

  1. Hej Vet du om det är gluten i denna förpackning? Förstår inte vad som står på påsen =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, jag vet inte faktiskt. Har inte kvar förpackningen längre. Innehållsförteckningen var på baksidan. Mvh/Eric

      Radera