lördag 26 maj 2012

Wok på sivripaprika och halloumi


När jag läste det här inlägget om getost från Yunnan-provinsen i södra kina blev jag sugen på att woka ost. Brydde mig inte om att göra någon vidare research utan wokade ihop sivripaprika och halloumi. Smaksatte med vitlök och lite mörk kinesisk vinäger. Osten är ganska salt så det behövs inget extra salt. Smakade bra också.

Recept: Wok på sivripaprika och halloumi

Ingredienser:
1 block halloumi
5-6 rejäla sivripaprikor
1 rejäl vitlöksklyfta
2 tsk mörk kinesisk vinäger

1. Skiva paprikorna grovt. Behåll kärnhusen i.

2. Hacka vitlöken och skär osten i bitar.

3. Hetta upp woken på medelvärme. Woka paprikan i några minuter utan olja.

4. Ta ur paprikan och häll i ett par matskedarolja. Höj värmen något.

5. Woka vitlöken i ca 20 sekunder. Rör ner paprikan och woka ca 30 sekunder.

6. Blanda i osten och woka till allt ser lagom mjukt ut. Skvätt över vinägern och lägg upp på ett serveringsfat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar