Det här är egentligen en s.k. Gan guo-rätt, dvs en rätt som skall stå framme i en liten wok på bordet och puttra över en brännare. Jag lät den gå lite extra på spisen och serverade på ett vanligt fat istället, funkade utmärkt.
Recept: Gan guo gan jiao ji xin - Kycklinghjärtan och torkade bönor i torr panna
gan guo - torr panna
gan jiao - torkade bönor
ji xin - kycklinghjärtan
Ingredienser:
450g kycklinghjärtan
100g torkade bönor
1 msk skalad, tunnskivad ingefära
en handfull torkad röd chili (hela)
2 salladslökar
2 msk chilibönsås
1 msk shaoxing risvin
2 tsk mörk soja
½ tsk socker
1 tsk salt
1-2 dl kycklingbuljong
3-4 sivripaprikor
sesamolja
1. Blötlägg bönorna i kallt vatten i ungefär en timme. Skär dem sedan i korta längder. Halvera och skölj alla hjärtan. Skär salladslöken i korta längder (det mörkgröna i lite längre). Skiva paprikorna.
2. Koka upp vatten och blanchera hjärthalvorna. Låt dem rinna av ordentligt. Hetta upp olja i en wok och fritera hjärthalvorna i ett par minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Hetta upp lite olja i en wok, woka först ingefäran, de ljusa delarna av salladslöken och den torkade chilin ett tag. Låt inte chilin bli bränd. Rör sedan i chilibönsåsen och woka ca en halv minut till. Slå sedan i buljongen, vinet, sojan, salt och socker.
4. Lägg i bönorna och låt koka upp. Låt koka i en minut eller två och rör sedan i hjärthalvorna. Lägg i paprikorna och låt puttra i några minuter. Ringla över sesamolja, lägg över på serveringsfatet och lägg de mörkgröna salladslökslängderna ovanpå.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser gott ut. Var köper man sivripaprikor och kycklinghjärtan i gbg?
SvaraRaderaHemköp på Frölunda torg är ju nästgårds för dig också.
SvaraRaderaHmm... var där men hittade inte sivripaprikorna. Var dom märkta sivri när du köpte dom?
SvaraRaderaBrukar ligga i plastpåsar i en av grönsaksdiskarna. Jag tror de är märkta med sivri på en liten etikett.
SvaraRaderaAnnars brukar de också finnas i grönsaksaffären vid busshållplatsen.
/EricS