Recept: Dou chi la jiao zheng rou - Fläskött ångkokat med jästa svarta bönor och chili
Dou chi - jästa svarta bönor (sojabönor)
la jiao - chili
zheng - ångkoka
rou - kött (om ingen bestämmnig ges så brukar man på kinesiska mena fläsk)
Ingredienser:
Några skivor benfri fläskkarré (400-500g)
1 msk hackad färsk skalad ingefära
1 msk hackad vitlök
1 msk Shaoxing risvin
1 msk ljus soja
1 msk sköljda jästa svarta bönor
1 msk krossad torkad chili
1. Skär karréskivorna i 1 cm tjocka strips.
2. Jag tycker alltid kött och kyckling som ska ångkokas mår bra av en snabb blanchering, så inled gärna med det.
3. Blanda kött, vin , soja, vitlök och ingefära i en skål. (Rör om.)
4. Toppa med svarta bönor och chili. (Rör INTE om nu.)
5. Ställ in skålen i ångkokaren (vattnet ska koka nu) och låt stå i en halvtimme. Klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar