Denna vecka blev fredagens grönskasrätt en wokning av böngroddar och solrosskott.
Recept: Wokade böngroddar och solrosskott
Ingredienser:
1 paket färska böngroddar (ca 200g)
1 paket färska solrosskott (ca 100g)
Lite skivad vitlök
Lite salt
Lite ljus soja
Lite sesamolja
1. Skölj skott och groddar, rensa bort rester av skal. (Detta gör lättast genom att lägga groddarna i en stor skål med vatten och låta skal och dylikt flyta upp på ytan. lika dant för skotten)
2. Hetta upp olja i en wok och lägg i vitlöksskivorna.
3. Innan vitlöken blir brun så ska groddarna i. Vänd runt i 20s och häll i skotten.
4. Woka tills allt börjar mjukna. Häll då i salt och soja efter smak. Woka i 30s till 1 minut till.
5. Ta woken från plattan/lågan. Häll i lite sesamolja. Vänd runt ett par gånger och slå upp på ett serveringsfat (gärna ett förvärmt sådant).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar