lördag 28 november 2009

Restaurangbesök - Tien Tsin

Käkade en snabb lunch idag på restaurang Tien Tsin på Engelbrektsgatan (i Göteborg). Tien tsin måste vara en av de äldre kinesiska restaurangerna i stan och är en typisk svensk kinakrog, men det finns iallafall inga Jack Vegas-maskiner i lokalen. Det är många år sedan jag var här och vad jag minns så var antalet autentiska kinesiska rätter här lika med noll. Som tur är så har de nu infört iallafall en menysida med riktig mat, drygt tjugo rätter att välja på.
Vi hade en tid att passa så vi beställde bara in ett par enkla rätter och lite stekta nudlar åt pojken (han är fyra). Den första blev sichuanesisk kall kyckling med gurka i en surstark sås. Den andra blev wokad biff i Lao Gan Ma sås. Lao Gan Ma är egentligen ett varumärke under vilket flera olika kryddblandningar säljes. Dagens biff var wokad med deras svartabönsås, en sås med svarta bönor och ganska mycket chiliolja.

Kycklingen motsvarade förväntningarna och var god även om det inte var på något sätt exceptionellt. God men inte något utöver det vanliga är nog också vad jag kan säga om biffen. Det fanns något av "typisk svensk kinakrog" i den där smaken på något sätt.


Hursomhelst så tänkte jag ge något litet betyg till restaurangerna jag besöker och tänkte använda en skala på 0-5 på de tre bedömningskategorierena: utbud, smak och miljö.

Restaurang Tien Tsin, Engelbrektsgatan 3 Göteborg
Utbud: 2
Smak:
Miljö: 2

Totalt: 6.5 av 15

2 kommentarer:

  1. Hmmm, man kanske borde pröva den restaurangen. Hur vet man vilken menysida som innehåller de autentiskt kinesiska rätterna?

    I Göteborg har annars Hing Wa i gamlestan blivit min favorit; god mat som verkar vara autentisk (fast vad vet jag?). Tidigare har jag ibland gått till Canton-house, men jag är osäker på hur äkta deras mat är: jag brukar inte se några kinesiska gäster i den restaurangen...

    SvaraRadera
  2. Varje gång jag försökt gå till Hing Wa så har det varit stängt.

    Tien tsin får väl klart anses vara sämre än Canton House. Jag tror menysidan var lätt att hitta i början på menyn någonstans.

    SvaraRadera