söndag 29 augusti 2010

Doufu med tusenårigt ägg

Doufu och tusenårigt ägg är en god kombination. Här används mjuk doufu, jag brukar köpa Morinaga silken doufu.

Recept: Song hua dan ban dou fu - Doufu blandat med tusenårigt ägg
song hua dan - tusenärigt ägg
ban - blanda
dou fu - tofu

Ingredienser:
300g mjuk doufu
1 tusenårigt ägg
Det gröna från en salladslök
1 msk ljus soja
1 tsk sesamolja
salt

1. Blanchera det hela blocket med doufu i lättsaltat vatten. Lägg det sedan i kallt vatten (även det bör vara lättsaltat).

2. Ångkoka det tusenåriga ägget i fem minuter. Spola det med kallt vatten och skala. Hacka sedan i bitar.

3. Skiva doufun och lägg den på ett fat. Lägg det hackade ägget ovanpå, häll över soja och sesamolja och toppa sist med hackad salladslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar