Curryn har kommit till Kina söderifrån och den är nog en vanligare krydda i Hong Kong än på många andra ställen. Framförallt används ett gulbrunt currypulver som inte är allt för olikt vanlig "hemköpscurry". Det blir alltså inget extremt exotiskt av den här rätten.
Jag hackar gärna upp hela kycklinglår med ben och skinn till mindre bitar men det går bra med kycklinglårfiléer också.
Recept: Ga li tu dou ji kuai - Potatis och kycklingbitar i Curry
ga li - Curry
tu dou - potatis
ji - kyckling
kuai - bitar
Ingredienser:
4 kycklinglår
350-400g potatis
1 msk gult currypulver
1-2 vitlöksklyftor
1 salladslök
1 msk shaoxing risvin
1 dl kycklingbuljong
1-2 tsk salt
1. Dela kycklingen i bitar, gör detsamma med potatisen. Hacka vitlök och salladslök.
2. Fritera potatisbitarna gyllene. Låt rinna av.
3. Hetta upp lite ny olja på medelvärme; woka curry, vitlök och salladslök till deras doft stiger tydligt från woken. Lägg då i kycklingen och woka tills bitarna fått färg runt om.
4. Häll i vinet och sedan buljongen, häll runt längs kanten på woken. Salta och toppa med potatisen och låt gå under lock i ca 5 minuter. Blanda om och servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar