lördag 7 augusti 2010

Torrstekt paprika och bittermelon

Detta är en rätt där bittermelonens beska smälter ihop med övriga smaker och inte alls blir så påträngande som den ofta kan bli. Använd helst turkisk paprika som är lite stark.

Recept: Gan bian qing jiao ku gua - Torrstekt grön paprika och bittermelon
gan bian - torrsteka
qing jiao - grön paprika
ku gua - bittermelon

Ingredienser:
150g grön turkisk paprika
150g bittermelon
Lite ingefära
1 salladslök
1 msk ljus soja
1 tsk salt

1. Strimla paprika och bittermelon i smala strimlor (några millimeter tjocka).

2. Strimla den ljusa delen av salladslöken och strimla upp ungefär samma mängd skalad ingefära.

3. Hetta upp en wok på medelvärme och stek paprikan och bittermelonen utan (eller bara jättelite) olja. Rör om hela tiden och woka tills strimlorna är ganska mjuka ca 4-5 minuter. Lägg dem åt sidan.

4. Dra upp värmen, häll i olja i woken och woka snabbt ingefäran och salladslöken. När deras doft stiger ur woken så lägg tillbaka de torrstekta strimlorna. Blanda runt och smaksätt med soja och salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar