Brysselkål är kanske inte någon jättevanlig grönsak i Kina. Den vanligaste kinesiska benämningen xiao yang bai cai - ungefär liten vitkål från andra sidan havet - vittnar om att det är en relativ nykomling (kom den kanske med Britterna?). Här är en enkel brässering.
Recept: Shao xiao yang bai cai - Brässerad brysselkål
shao - brässera
xiao - liten
yang - ocean
bai cai - vitkål
Ingredienser:
400g bryssekål
1 msk hackad saltad chili
eller 1 färsk röd chili + 1 tsk salt
1 tsk socker
½ dl vatten
1. Skala av de yttersta bladen på brysselkålen, skär av stjälken och dela dem på mitten.
2. Hetta upp några matskedar olja i en wok på hög värme. Woka brysselkålen i ca 1 minut.
3. Häll i socker och saltad chili (eller skivad färsk chili + salt). Woka i ca 20 sekunder.
4. Slå i vattnet och brässera i ca 2 minuter. Rör om försiktigt några gånger under tiden.
fredag 18 februari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar