torsdag 3 februari 2011

Rödbrässerat lamm

Detta är en väldigt trevlig rödbrässering av lamm med smak av spiskummin och vitlök.

Recept: Hong shao yang rou - Rödbrässerat lamm
hong shao - rödbrässera
yang rou - lammkött

Ingredienser:
400g lammkött
några skivor oskalad ingefära
1 msk spiskummin (hela frön)
2 msk shaoxing risvin
3 msk mörk soja
1 msk ljus soja
2 msk socker
1-2 klyftor vitlök, skivade
salt

1. Skär lammköttet i bitarca 2.5x5 cm stora. Blanchera dem snabbt och låt dem rinna av.

2. Hetta upp olja i en wok och woka först köttet ett kort slag; lägg sedan i spiskummin, ingefära och häll över risvinet. Woka i en minut eller två och täck sedan med vatten.

3. Låt koka upp och dra sedan ned värmen och koka i ca 10 minuter, skumma av eventuellt skum.

4. Häll i soja och socker och låt sedan det hela koka långsamt tills lammköttet har blivit genomkokt och mört samt såsen reducerats. Detta tar väl ca 50-60 minuter. Lägg sist i vitlöksskivorna och woka runt i en minut eller två. Salta eventuellt lite. Är det för mycket vätska kvar så lyft ur köttet, reducera på hög värme och lägg sedan tillbaka köttet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar