torsdag 17 februari 2011

Kycklingvingar i chilibönglace

Jag blev lite sugen på riktigt smakrika kycklingvingar och efter ett något omständligt improviserande fick jag fram ett fat med väldigt goda vingar.

Recept: Kycklingvingar i chilibönglace

Ingredienser:
1kg kycklingvingar
1 msk socker
1 msk mörk soja
2 tsk mörk vinäger
3 msk chilibönsås
1 tsk salt
2 msk shaoxing risvin

1. Dela kycklingvingarna i leden.

2. Hetta upp lite olja i en wok och lägg i samtliga ingredienser. Woka runt alltsammans en kort stund och fyll sedan i vatten så att vingarna täcks. Koka upp och låt sedan koka långsamt i ca 10 minuter.

3. Sleva ur vingarna med en hålslev och reducera såsen till en glace. Lägg i vingarna igen (när jag gjorde detta så följde det med en del vätska så jag fick woka i 2-3 minuter för att få tillbaka glacens klistrighet.)

4. Lägg vingarna på en plåt och låt dem få en knaprig yta i ugnen. Ca 10 minuter på 200 grader. Det som blir kvar i woken av glacen går bra som en extra dip.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar