Jag vet att vissa har lite svårt för kinesisk gräslök. Denna rätt är inget för dem.
Recept: Jin zhen gu ban jiu cai - Enokissvamp blandat med kinesik gräslök
jin zhen gu - enokisvamp
ban - blanda
jiu cai - kinesisk gräslök
Ingredienser:
100g enokisvamp
100g kinesisk gräslök
1 tsk shaoxing risvin
1/4-½ tsk salt
lite vanlig gräslök
1 tsk sesamolja
1. Skär gräslöken i ca 5cm långa bitar. Gör detsamma med den vanliga gräslöken. Skär den jordiga biten av svamparna och repa upp dem i individuella svampar.
2. Koka upp vatten och blanchera den kinesiska gräslöken i ½-1 minut. Spola av med kallt vatten. Blachera svampen i 1-1½ minut. Spola av med kallt vatten.
3. När svamp och kinesisk gräslök har fått rinna av lite blanda dem då i en skål med saltet, vinet, sesamoljan och den vanliga gräslöken.
lördag 16 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar