lördag 9 april 2011

Spenatsoppa med separerat ägg

En snabb och enkel soppa.

Recept: Fen dan bo cai tang - Spenatsoppa med separerat ägg
fen - dela upp
dan - ägg
bo cai - spenat
tang - soppa

Ingredienser:
125g rensad spenat
2 ägg
1.5-2L buljong
1-2 tomater
salt
vitpeppar

1. Dela de största spenatbladen i mindre bitar. Dela på äggvitor och gulor (blanda inte ihop de två gulorna).

2. Skålla tomaterna och plocka av skalen, hacka dem.

3. Hetta upp ca 2 msk olja i en wok och häll i de hackade tomaterna. Woka i ett par minuter.

4. Häll i buljongen och koka upp. Lägg först i gulorna, koka ett slag och lägg i spenaten. När spenaten mjuknat är det dags att hälla i äggvitorna, de stelnar snabbt.

5. Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar