onsdag 20 april 2011

Ångkokt kyckling i bitar med shiitake

Ett enkelt sätt att tillreda kyckling som ger ett väldigt gott resultat.

Recept: Xiang gu zheng ji kuai - Ångkokt kyckling i bitar med shiitake
xiang gu - shiitake
zheng - ångkoka
ji - kyckling
kuai - bitar

Ingredienser:
400-500g kycklinglårfilé
4-5 stora torkade shiitakehattar
1 msk shaoxing risvin
1 msk ostronsås
1 tsk salt
½ tsk socker
1 tsk majsstärkelse
½ tsk mald rostad sichuanpeppar
1 tsk sesamolja
2 tsk salladslöksolja
strimlad, skalad ingefära

1. Blötlägg svamparna i hett vatten, ta upp dem efter ca 30 minuter och skär dem i skivor.

2. Skär kycklinglårfiléerna i bitar (ca 5 st/lår). Lägg bitarna i en skål och blanda med vin, salt, socker, majstärkelse och ostronsås. Låt stå i 10-20 mínuter.

3. Lägg svampen och ingefäran ovanpå kycklingen. Strö över sichuanpeppar och ringla över oljorna.

4. Ångkoka i 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar