onsdag 27 april 2011

Två skott wokade med kinesisk korv

De två skotten som åsyftas är bambuskott och minimajs (majsskott på kinesiska).

Recept: Shuang sun chao la chang - Två (dubbla) skott wokade med (kinesisk) korv
shuang - två, dubbla
sun - skott
chao - woka
la chang - korv

Ingredienser:
200g kinesisk korv
100g bambuskott
125g minimajs
50g röd paprika
1 tsk salt
½ tsk socker
1-2 msk ljus soja
1 msk hackad salladslök (det vita)
1 msk skalad, hackad ingefära

1. Lägg korven i hett vatten i ca 15 minuter. Ta sedan upp och skiva den på diagonalen. Skiva bambuskott, paprika och minimajs.

2. Hetta upp olja i en wok. Woka först ingefäran och salladslöken tills doften stiger tydligt ur woken. Lägg sedan i korven och woka runt i ca 30 sekunder. Lägg i grönsakerna och woka i två minuter till. Häll i salt, socker och soja. Woka runt alltsammans i 10-20 sekunder. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar