En ännu enklare och ännu snabbare spenatsoppa (jämfört med förra inlägget).
Recept: Bo cai dou fu tang - Spenat- och doufusoppa
bo cai - spenatdou fu - doufu, tofu, bönost
tang - soppa
Ingredienser:
125g rensad spenat
1 block doufu (250-300g)
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk ljus soja
1 tsk sesamolja
1. Dela de stora spenatbladen i mindre bitar. Skär doufun i tärningar ca 2x2 cm.
2. Hetta upp ett par matskedar olja i en wok och woka spenaten mjuk. Tillsätt sedan vattnet och saltet, låt koka upp.
3. Lägg i doufu och soja och låt koka på inte alltför stark värme i 2 minuter. Ringla över sesamoljan och servera.
måndag 11 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar