onsdag 24 augusti 2011

Fantastiska ankhuvuden (och annat)

Dags att gå ut och äta igen. Denna gång på ett enklare ställe på xue qing road (学请路), 100m norr om korsningen med Lin ye da xue north road (林业大学北路) på västsidan. Rätterna var av lite varierande kvalité men allt var ätbart.

Nystan av strimlad taro med gul enokisvamp ovanpå.

Jing jiang rou si, jag har lagat bättre själv.

Tusenåriga vaktelägg med chili. Gott!

Strimlor av torkad doufu wokade med kinesisk gräslök.

Stjälksallad wokad med svarta trä-öron.

Gong bao ji ding, denna höll inte riktigt måttet. Något fattades smakmässigt. Kycklingbitarna var nog lite väl stora också.

Wokad majs, gott i all sin enkelhet. Man wokar majsen rå, den ska inte vara kokt innan.

Brässerad hårstjärt.

Ugnstekt gräskarp med torkad chili och vitlök. Det hade varit bättre med ångkokt fisk tror jag.

Gurka med vinägersås.

Bullar med stark ankfyllning.

Det här var kvällens höjdare, ankuvuden i en uppvärmd panna. Den var kryddade med stora mängder sichuanpeppar - det mest bedövande jag ätit på mycket länge. Fantasktiskt Gott.
Jag tror det var i ett avsnitt av SVT's serie Kinas mat som programledaren köpte ett ankhuvud, bet lite på det och konstaterade att det inte var mycket att äta på det. Äter man sitt ankhuvud ordentligt ska det se ut så här:

Ett halvt ankuvud innan förtäring.

Vad som blir kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar