fredag 2 april 2010

King oyster mushroom med biff

Recept: Xingbaogu chao niurou - Wok på king oyster mushroom och biff
Xingbaogu - king oyxter mushroom
chao - woka
niurou - biff

Ingredienser:
400g king oyster mushroom
300g ryggbiff
1 tsk ljus soja
½ tsk mörk soja
1 tsk salt
2 tsk shaoxing risvin
1-2 vitlöksklyftor
Det gröna från en salladslök


Sås:
3 msk buljong
2 tsk ljus soja
2 tsk ostronsås
1 tsk potatismjöl
salt

1. Skiva köttet marinera i 10-15 minuter med sojor, vin och salt. Skiva svampen. Skiva löken. Blanda såsen i en liten skål. Skiva vitlöken tunnt.

2. Hetta upp olja för fritering i en wok. Fritera biffen tills den skivorna har släppt från varandra och börja´t ändra färg. De ska inte vara helt genomstekta. Låt dem sedan rinna av på papper.

3. Hetta upp ny olja för wokning. Woka svamp och vitlök tills svampen har mjuknat och lämnat ifrån sig sin vätska. Blanda då i köttet, woka runt i ca 30s och slå sedan i såsen. Vänd runt några gånger och lägg över på serveringsfatet. Lägg salladslöken överst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar