onsdag 14 april 2010

Majs och revbensoppa

Jag har tidigare nämnt att en soppa på majs och revben i princip alltid fanns med på mina svärföräldrars middagsbord. Här är ett snarlikt recept. När en sådan här soppa serveras som en del i en kinesisk måltid brukar den knappt vara saltad, så mycket av den övriga maten är salt och kryddig. Lagar man den som en ensam rätt bör man salta som man är van.

Recept: Yumi dun paigu - Majs och revbenssoppa
Yumi - majs
dun - koka
paigu - revben

Ingredienser:
2 majskolvar
800-900g spareribs
Fem stora skivor oskalad ingefära
Ett litet knippe torkat sjögräs
2 msk shaoxing risvin
salt
vitpeppar

1. Dela majskolvarna i 3-4cm långa sektioner. Skär upp spareribsen i induviduella ben.

2. Blanchera köttet som hastigast.

3. Lägg majsen, ingefäran, sjögräset och köttet i botten på en gryta, häll på vatten. Det kan gott mer än bara täcka.

4. Låt koka upp, häll i vinet och låt koka försiktigt i två timmar. Salta och peppra och låt koka i 10 minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar