Det här är en mycket välsmakande svamp. Den smakar och luktar mycket mer än vanliga ostronskivlingar (iallafall odlade). Den kommer ursprungligen från medelhavet och mellanöstern men odlas i Kina där den går under namnet Xing bao gu - vilket ordagrant översatt blir aprikos abalone svamp. Lukten påminner om aprikos och konsistensen och utseedet hos svampen när den är skivad och tillagad påminner om skivad tillagad Abalone (Abalone, baoyu på kinesiska, är ett sorts mollusk). På engelska heter den King Oyster Mushroom även om det stod Apricot Mushroom på paketet jag köpte. Felaktiga direktöversättningar är vanliga när det gäller produkter ifrån Kina.
Svampen används i woker och soppor, oftast skivad. Den tjocka foten är solid. Ibland är den ett vegetariskt substitut för just Abalone. Den tillhör inte de dyra svamparna, färsk vacad köpte jag för 17 kronor per 200 grams paket. Hållbarheten är lång för att vara svamp.
Svampen används i woker och soppor, oftast skivad. Den tjocka foten är solid. Ibland är den ett vegetariskt substitut för just Abalone. Den tillhör inte de dyra svamparna, färsk vacad köpte jag för 17 kronor per 200 grams paket. Hållbarheten är lång för att vara svamp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar