niurou - nötkött
dun - se ovan
nangua - pumpa
Ingredienser:
500-600g högrev
Pumpa, ungefär lika mycket som köttet eller lite mer (volym)
Ingefära, 5 grova skivor
2 msk shaoxing risvin
salt
vitpeppar
sesamolja
1. Skär högreven i ganska små bitar, man ska inte behöva dela dem när man äter. Blanchera och skölj av.
2. Lägg köttet i grytan, fyll på med vatten så det räcker (tänk på att ta till volym för pumpan som ska i senare). Koka upp, skumma av. Häll i vinet, lägg i ingefäran.
3. Koka försiktigt med locket lite glipande i en och en halv timme. Salta sedan och dra några varv med vitpepparkvarnen.
4. Skär pumpan i bitar,stora som köttbitarna ungefär eller lite större. Häll i pumpan i soppan och koka upp, låt sedan koka försiktigt i en kvart, då borde pumpan vara mjuk. Avsluta med att ringla på lite sesamolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar